10 jaar De Patio in 2020


In 2010 ontstond De Patio vzw door fusie van 5 organisaties actief in de bijzondere jeugdzorg in Brugge : Cruushove, De Kerseboom, De Schoor, 't Laar en BAAB.

In 2020 bestond De Patio vzw 10 jaar en gedurende die periode werden meer dan 1000 kinderen, jongeren en hun omgeving begeleid om hun toekomst zelfstandig en met groeiende verantwoordelijkheid in handen te nemen.

Echter zagen wij ons gezien de Corona maatregelen in 2020 en 2021, en de omvang van de geplande evenementen, spijtig genoeg verplicht alle geplande activiteiten rond de 10 jaar viering van De Patio vzw en de 50 jaar viering van Cruushove, voor onbepaalde tijd uit te stellen, maar we bekijken verder hoe we dit in een later stadium en andere vorm kunnen hernemen.

Ondanks het feit dat we daardoor deze unieke mijlpaal niet konden vieren met al onze kinderen, jongeren, gezinnen, medewerkers en vrijwilligers, hebben we deze toch gebruikt om de dynamiek van het afgelegde traject van het verleden te versterken en te vertalen naar nieuwe energie voor de toekomst.