Bezoek minister Hilde Crevits aan De Patio vzw


Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits bezocht op 29 augustus vzw De Patio. Minister Crevits leert op die manier organisaties binnen de bijzondere jeugdzorg van binnenuit kennen.

De Patio biedt aan ruim 350 kinderen, jongeren en gezinnen ondersteuning. De toekomst in de jeugdzorg is zéér uitdagend. Het aantal kinderen, jongeren en gezinnen die ondersteuning vragen stijgt elk jaar en de hulpvragen worden steeds complexer.
Het bezoek van de minister boodt vzw De Patio de kans haar dagelijkse werking voor te stellen en met de minister in gesprek te gaan over uitdagingen en kansen in de nabije toekomst.
De jeugdhulp dient in de toekomst – nog meer als voorheen – sneller en flexibeler om te gaan met meer en complexere hulpvragen. Intens samenwerken met andere jeugdhulporganisaties in de regio en beroep doen op elkaars expertise is in deze noodzakelijk.

Vlaams minister van Welzijn en Gezondheid, Hilde Crevits: “De afdelingen van de Patio bieden een veilige en geboren plek voor kwetsbare kinderen en jongeren. Onze samenleving brengt heel wat uitdagingen met zich mee, waardoor het niet eenvoudig is om de juiste hulp te kunnen bieden. We moeten blijven geloven in de kinderen en hun gezinnen, waarbij we hun veerkracht ondersteunen. De kinderen moeten we daarbij centraal durven zetten en echt op maat kunnen blijven werken. Zij zijn onze toekomst en daar moeten we in blijven investeren. De Patio zet dit samen met hun werknemers en partners elke dag om in de praktijk.”

Pers :
Hilde Crevits | Minister Crevits brengt bezoek aan De Patio en spreekt met bewoner Milan
Minister Crevits brengt bezoek aan De Patio
Vlaams minister Hilde Crevits bezoekt vzw De Patio in Brugge: “We krijgen steeds vaker complexere hulpvragen”