Schenking van garage Spegelaere voor de JEZ!-actie voor renovatie buurtvoetbalpleintje 't Groot Herberge


’t Groot Hersberge werd onlangs geselecteerd als één van de 200 JEZ!-organisaties die meedoen aan de grootste goede doelenactie voor jongerenorganisaties. JEZ! (Jong en Zot) is de vroegere Rode Neuzen actie. JEZ! wil alle organisaties die zich inzetten voor jongeren, een financieel duwtje in de rug geven. Dit doen ze door alle fondsen en winst van acties die organisaties binnenhalen te verdubbelen.
In het kader van deze JEZ!- actie deden verschillende sponsors een ferme gift, waaronder garage Spegelaere uit Brugge met een cheque van 7.500 euro, Marnixring Pater Callewaert Torhout, en vzw “Fonske” oeuvres de Jacques Van der Biest, elk 2.000 euro. Met die centen wil ’t Groot Hersberge het buurtvoetbalpleintje op hun domein grondig renoveren. Het pleintje dat toegankelijk is voor iedereen uit de buurt is in erbarmelijke staat en is dringend aan vernieuwing toe. Het asfalt moet eruit en worden vervangen door duurzame sporttegels. De kosten hiervoor lopen echter  al gauw op tot een dikke 20.000 euro.
Om die kosten te kunnen dragen, worden nog enkele acties op touw gezet en wordt er uitgekeken naar sponsors die ook hun duit in het zakje willen doen om zo het buurtvoetbalpleintje weer up-to-date en veilig te maken.